ua en ru

Прибутковість гривневих депозитів повністю покриває ризики девальвації, - експерти

Навіть при малоймовірному ослабленні курсу гривні до 9 грн/дол., прибутковість гривневих депозитів дозволить вкладникам отримати прибуток. Таку думку РБК-Україна висловив керівник аналітичного департаменту ГК "ТАСК" Андрій Шевчишин.

«Доларовий депозит приносить у середньому 8,1%, девальвація з 8 до 9 грн за долар дає ще додатково 12,5%. Разом, сумарна прибутковість становить 20,6%. І це в разі курсової корекції до 9 грн за долар, що, на мій погляд, має низьку ймовірність. А гривневий вклад приносить у середньому 21,5%», - сказав експерт.

Разом з тим, керівник департаменту кредитування і депозитів роздрібного бізнесу ПУМБ Максим Мироненко зазначив, що зараз населення активніше розміщує заощадження саме на гривневих депозитах, ніж на валютних. «Восени, коли в суспільстві переважали песимістичні настрої, потік розміщуються депозитів банків на 60% складався з валютних депозитів і на 40% - з гривневих. В кінці осені, коли стало очевидно, що курс долар/гривня залишається стабільним, ситуація помінялася в зворотну пропорцію», - підкреслив експерт.

Читайте також: Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб на 7 грудня