ua en ru

Договір на будівництво "Південного потоку" в Сербії буде укладено до кінця червня 2014 р., - "Газпром"

Договір на будівництво "Південного потоку" в Сербії буде укладено до кінця червня 2014 р.

Договір на будівництво "Південного потоку" в Сербії буде укладено до кінця червня 2014 р. Про це стало відомо на зустрічі голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера і надзвичайного і повноважного посла Республіки Сербія в РФ Славенко Терзича, повідомляє прес-служба російського газового монополіста.

Як відзначають в "Газпромі", під час зустрічі було відзначено, що проект "Південний потік" здійснюється строго у відповідності з графіком. В даний час у Сербії завершується тендер на проектування, будівництво і введення в експлуатацію ділянки цього магістрального газопроводу на території республіки. Підведення підсумків тендеру та укладення відповідного договору планується до кінця червня 2014 р.

"Південний потік" - глобальний інфраструктурний проект з будівництва газопроводу потужністю 63 млрд куб. м по дну Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи. У "Газпромі" очікують, що перший газ по "Південному потоку" буде поставлений в кінці 2015 р., а на проектну потужність газопровід вийде в 2018 р.

Будівництво "Південного потоку" на території Сербії веде спільна проектна компанія South Stream Serbia AG (частка "Газпрому" - 51%, "Сербіягаз" - 49%).