ua en ru

Додон погрожує "усунути" парламент при спробі втягнути Молдову в конфлікт з Придністров'ям

Додон погрожує "усунути" парламент при спробі втягнути Молдову в конфлікт з Придністров'ям Фото: Ігор Додон (dodon.md)

Президент Молдови заявив, що країна не стане членом будь-якого військового блоку

Президент Молдови Ігор Додон пригрозив "усунути" парламент при спробі втягнути країну в конфлікт з невизнаним Придністров'ям. Про це він заявив після інспектування військового полігону в Бульбоаці, передає Noi.md.

"Якщо кишинівська влада, керована певними зовнішніми силами, спробує вступити в якийсь регіональний конфлікт і дестабілізувати ситуацію в Молдові, тоді я як президент разом з народом будемо змушені усунути цю владу будь-якими способами, щоб зберегти мир в Молдові", - заявив Додон.

Також він зазначив, що в ході інспекції на полігоні не виявив ніяких робіт на військових об'єктах, які можуть призвести до дестабілізації ситуації в зоні безпеки поряд з Придністров'ям.

"Ми нагадали високопоставленим військовим, що Молдова не повинна брати участь у воєнних діях: ні на Сході, ні на Заході, і ми не будемо членами якогось військового блоку НАТО або будь-якого іншого. Ми є нейтральною країною", - зазначив Додон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Додон виступив за введення президентської форми правління в Молдові.

"Я виступаю за перехід до президентської форми правління. Це було б правильним. Президент обирається всенародно, він повинен за все відповідати. А не впорався - геть", - зазначив Додон.