ua en ru

Додон засудив декларацію парламенту Молдови про вимогу вивести війська РФ з Придністров'я

Додон засудив декларацію парламенту Молдови про вимогу вивести війська РФ з Придністров'я Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

Додон назвав Молдову нейтральною державою

Президент Молдови Ігор Додон засудив декларацію, прийняту парламентом країни в п'ятницю, 21 липня, про вимогу вивести російські війська з території невизнаної республіки Придністров'я. Про це президент написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Категорично засуджую цю чергову провокацію. Дані дії спрямовані на погіршення відносин з Російською Федерацією та підрив тих успіхів, яких вдалося досягти спільно з російським керівництвом, а саме, в області експорту молдавської продукції, ситуації з мігрантами, регіонального співробітництва, освітніх та гуманітарних програм" , - підкреслив глава Молдови.

Додон також підкреслив, що Молдова є нейтральною державою.

"Підкреслюю, Молдова є нейтральною державою, а рішення подібних питань має бути досягнуто виключно в рамках мирного і конструктивного підходу, без провокацій і в контексті об'єднання двох берегів Дністра і жодним чином не за допомогою подібних провокаційних заяв. Знову хочу позначити мою чітку позицію - я виступаю за всеосяжний діалог з представниками Придністров'я і рішення, перш за все, проблем простих людей по обидва боки Дністра", - написав президент.

По поводу так называемой декларации относительно Приднестровья со стороны правящего парламентского большинства. Категор...

Опубліковано Igor Dodon 21 липня 2017 р.

Нагадаємо, парламент Молдови в п'ятницю, 21 липня, прийняв декларацію з вимогою вивести російські війська з території невизнаної республіки Придністров'я. Повідомляється, що за ухвалення декларації проголосував 61 депутат від правлячої коаліції Ліберальної і Ліберально-демократичної партії.