ua en ru

Додон готовий покарати військових, причетних до навчань в Україні

Додон готовий покарати військових, причетних до навчань в Україні Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

Додон розпорядився провести перевірки у військових частинах

Президент Молдови Ігор Додон розпорядився провести перевірки у військових частинах після того, як припинив рішення уряду про участь молдавських військовослужбовців у навчаннях Rapid Trident-2017 в Україні. Про це повідомив прес-секретар президента Іон Чебан на своїй сторінці в Facebook.

"Рішення уряду було призупинено указом президента відразу після публікації. Воно залишається в силі аж до остаточного рішення Конституційного суду. Також президент розпорядився провести перевірки у військових частинах, щоб вивчити ситуацію, з'ясувати, хто з військових присутній, а хто відсутній і прийняти рішення відповідно до законодавства, аж до зниження відповідальних осіб в званнях", - написав Чебан.

Нагадаємо, на думку Додона, уряд Молдови порушив положення закону про державну безпеку, в якому говориться, що "участь окремих частин (підрозділів) Національної армії з особовим складом, озброєнням і військовою технікою в спільних військових навчаннях з військовими частинами інших держав поза межами країни затверджується головнокомандувачем Збройними силами ".