ua en ru

Дочірня компанія "Газпрому" отримала контракт на будівництво "Південного потоку" в Сербії

Сьогодні в м. Нові Сад (Сербія) компанія South Stream d.o.o. уклала контракт з ВАТ "Центргаз" (входить до групи "Газпром"), яке стало переможцем тендеру на будівництво магістрального газопроводу "Південний потік" на території Республіки Сербія.

Сьогодні в м. Нові Сад (Сербія) компанія South Stream d.o.o. уклала контракт з ВАТ "Центргаз" (входить до групи "Газпром"), яке стало переможцем тендеру на будівництво магістрального газопроводу "Південний потік" на території Республіки Сербія. Про це повідомляє прес-служба "Газпрому".

Згідно з повідомленням, "Центргаз" займеться проектуванням, постачанням обладнання і матеріалів, будівельно-монтажними роботами, навчанням персоналу та введенням в експлуатацію "Південного потоку" в Сербії.

При цьому умовами контракту передбачається, що для реалізації окремих видів робіт будуть залучені на субпідряд сербські компанії.

Відзначимо, що в тендері на будівництво сербської ділянки "Південного потка", який стартував у березні 2014 р. взяли участь чотири претенденти. Серед учасників тендеру були компанії з Росії та Сербії.

"Південний потік" - проект по будівництву газопроводу потужністю 63 млрд куб. м через Чорне море до країн Південної і Центральної Європи в обхід України. "Газпром" обіцяє поставити перший газ по "Південному потоку" в кінці 2015 року, а на повну потужність вивести газопровід в 2018 році. Плануванням, будівництвом і подальшою експлуатацією морської частини газопроводу "Південний потік" займається міжнародна спільна компанії South Stream Transport B.V. Акціонерами компанії є компанії "Газпром" (50%), ENI (20%), Wintershall і EDF (по 15% кожна).