ua en ru

Добровольці бойовиків ДНР не отримують зарплату з серпня, - РНБО

Добровольці бойовиків ДНР не отримують зарплату з серпня, - РНБО

Добровольці бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) не отримують зарплату з середини серпня 2014 р. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У середовищі терористів серед польових командирів підрозділів так званої ДНР посилюється незадоволення діями Захарченко (голова ДНР Олександр Захарченко - ред.), який, на їхню думку, одноосібно розпоряджається російськими засобами. За даними розвідки, з середини серпня зарплата рядового складу осіб так званих " добровольчих батальйонів терористів не виплачується", - заявив Лисенко.

За його словами, тривають випадки дезертирства в рядах бандогруппировок. "Наприклад, в населеному пункті Широкіно 10 місцевих бойовиків покинули свої позиції через невиплати грошового забезпечення", - заявив він.

Нагадаємо, в листопаді місія ОБСЄ повідомляла, що "поліція" і "прикордонники" в самопроголошеній "Луганській народній республіці" отримують зарплату у вигляді їжі.