ua en ru

ДНР заявила про затримання "української шпигунки"

ДНР заявила про затримання "української шпигунки" Фото: затриману в Донецьку Валентину Бучок підозрюють у "шпигунстві"

Затриману звинувачують нібито в співпраці зі Службою безпеки України

У самопроголошеній "Донецькій народній республіці" затримали мешканку Донецька нібито за підозрою в "шпигунстві" на користь української сторони, передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

Повідомляється, що в Донецьку затримали місцеву жительку Валентину Бучок.

"МГБ ДНР виявлено та затримано агента СБУ - Бучок Валентина Миколаївна, 13 серпня 1965 року народження. В результаті контррозвідувальних заходів встановлено, що в серпні 2016 року при проїзді українського блокпоста, розташованого в місті Мар'їнка, громадянка Бучок була завербована співробітниками СБУ. Згодом даними співробітниками за допомогою мобільного зв'язку громадянкою Бучок було відпрацьовано завдання по збору інформації про військовослужбовців ЗС ДНР (місця проживання, склад сім'ї), місця дислокації військових частин ЗС ДНР, а також важливі об'єкти інфраструктури міста", - йдеться у повідомленні так званого "міністерства держбезпеки ДНР".

Також повідомляється, що затримана працювала електромонтером одного з підприємств ДТЕК, що нібито "давало їй можливість отримувати доступ до будинків і квартир військовослужбовців". Крім того, нібито отримана від неї інформація "використовувалася співробітниками українських спецслужб для організації диверсійно-терористичної діяльності".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ДНР поширюють чутки про можливий ракетний удар ЗСУ.