ua en ru

ДНР заблокувала постачання вугілля до України

ДНР заблокувала постачання вугілля до України Фото: ДНР заблокувала постачання вугілля до України

У ДНР заявили, що поставки вугілля будуть заблоковані, поки не буде знята блокада на постачання в ДНР запчастин та ПММ

Так звана "Донецька народна республіка" (ДНР) заблокувала постачання вугілля до України. Про це повідомляє "Донецьке агентство новин" з посиланням на "міністра транспорту" ДНР Семена Кузьменка.

Як повідомляється, в ДНР заявили, що поставки вугілля будуть заблоковані до тих пір, поки Україна не зніме блокаду на постачання пально-мастильних матеріалів (ПММ) та запчастин.

"На даний момент ми у відповідь блокуємо Україну з поставками вугілля, у нас жорсткі вимоги. В України зараз критична ситуація, їм потрібно 1 мільйон 200 тисяч тонн в місяць нашого палива, яке ми будемо поставляти в разі зняття блокади на паливо і запчастини для вагонів і локомотивів, і якщо стріляти не будуть", - сказав "міністр".

Крім того, наголошується, що за словами Кузьменка, на даний момент в ДНР працює лише третина локомотивного господарства.

Як повідомляється, Кузьменко впевнений, що за умови зняття блокади Києва на ПММ та запчастини, ДНР буде достатньо двох місяців, щоб повністю "підняти" локомотивне господарство.

Наголошується, що постачання палива з України в ДНР було припинене 27 червня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ДНР ввели надзвичайні заходи з кономії палива.

"В "ДНР" введені надзвичайні заходи по економії палива в підрозділах бойовиків. Суворо заборонені переміщення техніки, не пов'язані з виконанням бойових завдань" (у приватних справах)", - повідомив Тимчук.

За його словами, контролюють переміщення автотранспорту "комендатури" або командири формувань.

"Контроль за переміщенням транспорту в тилових районах покладено на "комендатури", на передньому краї - на командування бандформувань під загрозою жорстких покарань", - написав він.