ua en ru

ДНР включила в список обміну полоненими обвинувачених у підпалі Будинку профспілок в Одесі

ДНР включила в список обміну полоненими обвинувачених у підпалі Будинку профспілок в Одесі Фото: "уповноважений з прав людини ДНР" Дар'я Морозова

У список включили десять підсудних

Фігуранти справи про підпал Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 р. увійшли в список обміну полоненими з боку самопроголошеної Донецької народної республіки ("ДНР"). Про це заявила "уповноважений з прав людини ДНР" Дар'я Морозова, передає сепаратистське видання Донецьке агенство новин.

"Десять підсудних у справі одеської трагедії 2 травня 2014 р. ми включили в список обміну військовополоненими. Зараз по цим людям ведуться переговори з українською стороною", - заявила Морозова.

Відзначається також, що з таким проханням до влади "ДНР" звернулися самі підсудні.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України розраховує найближчим часом провести обмін полоненими у форматі "13 на 13", який зірвався в суботу, 15 серпня.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року, в Одесі сталися кровопролитні зіткнення проукраїнських і проросійських активістів, кульмінацією яких стала пожежа в Будинку Профспілок. Причиною трагедії послужив наростаючий конфлікт двох "ворогуючих таборів" - супротивників і прихильників Євромайдану. В результаті зіткнень загинули 48 осіб. Причини катастрофічної пожежі, незважаючи на різні припущення, досі офіційно залишаються нез'ясованими.