ua en ru

ДНР погрожує оголошувати в розшук жителів призовного віку за відмову від "служби", - ГУР

ДНР погрожує оголошувати в розшук жителів призовного віку за відмову від "служби", - ГУР Фото: бойовики на Донбасі (youtube screenshot/RafaVideoart channel)

Жителям також погрожують відмовою у виїзді з окупованих територій

Самопроголошена "Донецька народна республіка" погрожує оголошувати в розшук жителів окупованих районів призовного віку за відмову від проходження служби в підрозділах бойовиків. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Повідомляється, що більшість цивільного населення призовного віку тимчасово окупованої території Донецької області ухиляється від проходження служби у з'єднаннях та частинах бойовиків.

"Російським окупаційним командуванням через "військові комісаріати" з метою додаткової "мотивації" здійснюється залякування місцевого населення оголошенням у розшук і позбавленням виїзду за межі ДНР", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними розвідки, заходи російського окупаційного командування щодо вилучення особистих документів у військових і найманців з Росії викликали невдоволення особового складу. Зокрема, військові з РФ у Новоазовську відмовилися здавати особисті документи, про що командир полку доповів командувачу 1 АК.

Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей станом на 4 липня Заходи російського оку...

Опубліковано Головне управління розвідки Міністерства оборони України 4 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Донбасі у росіян вилучають документи, щоб приховати їхню участь у боях.