ua en ru

У ДНР назвали дату обміну полоненими

У ДНР назвали дату обміну полоненими Фото: Олександр Захарченко (vk.com/id26155524)

Захарченко заявив, що обмін планується за формулою "306 на 74"

У так званій "Донецькій народній республіці" (ДНР) назвали дату обміну полоненими. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на заяву ватажка ДНР Олександра Захарченко.

"Сьогодні були обговорені останні умови, і 27 числа цього місяця відбудеться обмін за формулою "306 на 74". Сподіваюся, що українська сторона буде дотримуватися обіцянок", - заявив Захарченко.

Згідно з інформацією видань, таку дату він назвав за підсумками зустрічі з патріархом Кирилом. Відзначається, що в зустрічі також брали участь голова громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук і в.о. глави ЛНР Леонід Пасічник.

Відзначимо, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали напередодні прискорити процес обміну полоненими, про який домовилася тристороння контактна група (ТКГ) в Мінську.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я на Донбасі з опівночі 23 грудня 2017 року. ТКГ також сподівається на проведення обміну полоненими до Нового року.