ua en ru

ДНР/ЛНР проти головування ОБСЄ в підгрупах контактної групи, - Кучма

ДНР/ЛНР проти головування ОБСЄ в підгрупах контактної групи, - Кучма Фото: Леонід Кучма

Бойовики обіцяли завтра дати остаточну відповідь по цьому питанню

Представники "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) на вчорашніх переговорах у режимі відеоконференції виступили проти координації ОБСЄ підгруп тристоронньої контактної групи. Про це повідомив представник України в контактній групі Леонід Кучма, передає прес-служба фонду "Україна".

"Вчора ми фактично домовилися про створення робочих підгруп - з безпеки, гуманітарних проблем, соціальних, політичних, по всіх напрямках, де, як кажуть, у нас болить. Сьогодні там протиріччя одне і головне: ми категорично наполягаємо на тому, щоб ці робочі групи були побудовані за принципом контактної групи, щоб на чолі цих груп, їх координаторами повинні бути представники від ОБСЄ. Але ми не домовилися, тому перенесли це питання, і представники т. з. "ДНР" і "ЛНР" завтра нам повинні дати відповідь", - зазначив Кучма.

Кучма назвав останні переговори дуже важкими. Зокрема, це було пов'язано з заміною російського представника.

"Одне з питань, яке ми дуже довго вчора обговорювали це питання Широкиного. Це та точка, де кожен день стріляють, де є загиблі або поранені. Питання обговорювалися і відведення озброєння калібром менше 100мм, мінометів і танків, це українські пропозиції. Але сказати, що ми просунулися в цьому плані - я так не можу", - сказав Кучма.

За його словами, ДНР і ЛНР пов'язують вирішення цих проблем зі створенням робочих груп.

"Я сподіваюся, що найближчим часом ці робочі групи будуть створені. Подивимося, як наші співрозмовники будуть виконувати свої зобов'язання", - підкреслив Кучма.

Нагадаємо, вчора відбулася відеоконференція тристоронньої контактної групи. Вона тривала понад 5 годин.