ua en ru

У ДНР хочуть провести "референдум" про приєднання до РФ, - джерело

У ДНР хочуть провести "референдум" про приєднання до РФ, - джерело Фото: Олександр Захарченко

Плебісцит хочуть організувати через 2-4 тижні після виборів у місцеві ради

У самопроголошеній "Донецької народній республіці" (ДНР) хочуть провести "референдум" про приєднання до Російської Федерації, передає місцеве видання "Острів" з посиланням на джерело, близьке до керівництва "республіки".

Референдум про "входження ДНР до складу Російської Федерації на правах окремого суб'єкта РФ" самопроголошена республіка збирається провести через 2-4 тижні після місцевих виборів, які призначені на 18 жовтня.

Як пише видання, опитувальні листи вже роздруковані "в триколорном виконанні". Референдум в ДНР передбачається проводити за допомогою тих же виборчих комісій, які зараз формуються під "місцеві вибори".

Нагадаємо, в квітні 2015 р. глава ДНР Олександр Захарченко заявив, що готовий повторно провести "референдум" про статус Донбасу. Проте вже через тиждень він відмовився від цієї ідеї під тим приводом, що не бачать в цьому необхідності.

"Поки ми не бачимо необхідності проводити повторний референдум про незалежність. Ми довели вже усьому, що хочемо розвиватися як незалежна від України держава, тому проводити повторний референдум поки не бачимо сенсу", - сказав він, зазначивши, що можливе проведення "референдуму з окремих питань".