ua en ru

У ДНР погодилися допустити ОБСЄ до сховища з радіоактивними відходами

У ДНР погодилися допустити ОБСЄ до сховища з радіоактивними відходами Фото: "спікер Народної ради" ДНР Андрій Пургін

Напередодні ЗМІ повідомили про намір бойовиків створити "брудну бомбу"

Влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) готові допустити спостерігачів ОБСЄ до контролю за станом сховища з радіоактивними відходами на Донецькому казенному заводі хімічних виробів. Про це сказав спікер Народної ради" ДНР Андрій Пургін російським ЗМІ, передає РБК.

"Я думаю, ніяких проблем тут бути не повинно", - сказав Пургін, додавши, що критично небезпечних ядерних відходів у сховищі немає.

"За моїми даними, там зберігається інструмент і забруднений одяг робітників з одного підприємства ядерної галузі. Якихось критично небезпечних ядерних відходів там не поховано", - зазначив він.

Між тим "міністра оборони" ДНР Едуард Басурин заявив, що спостерігачі ОБСЄ вже відвідували територію заводу, де розташоване сховище. За його словами, вони не помітили якихось відхилень у радіаційному фоні. Він також запевнив, що сховище не розкривали: "Воно як було замуровано, так і залишається".

Нагадаємо, напередодні британське видання The Times з посиланням на досьє Служби безпеки України повідомило, що бойовики ДНР почали витягати промислові радіоактивні відходи з бункера в Донецьку для виготовлення "брудної бомби".