ua en ru

Дніпропетровську область назвали лідером у підвищенні прозорості влади

Дніпропетровську область назвали лідером у підвищенні прозорості влади

Дніпропетровська облдержадміністрація публічно звітує про свою роботу, проводить державні закупівлі у системі електронних торгів ProZorro і переводить адмінпослуги в режим онлайн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Відзначається, що Дніпропетровська область - лідер серед областей України по новаціях, які борються з корупцією і роблять владу відкритою для людей. Зокрема, про це було заявлено під час стратегічної сесії "Партнерство "Відкритий уряд", яка проходила в облдержадміністрації. Учасники зустрічі підвели підсумки реалізації проекту за останні два роки.

Так, експерт з управління Transparency International Україна", член координаційної ради ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд" Олеся Архипська назвала Дніпропетровську область лідером у реалізації принципів проекту. Насамперед, у підвищенні прозорості влади і тісному партнерстві керівництва області з громадськістю.

"Дніпропетровщина - лідер з впровадження електронного урядування та електронної демократії серед всіх областей України. Вона - зразок створення технократичного уряду. Це те, чого не вистачає Кабміну України, тому що йдуть політичні призначення і це гальмує роботу державної влади та впровадження реформ. А в Дніпропетровській області по-іншому. Звичайно, такий менеджмент викликає величезний інтерес", - сказала Олеся Архипська.

За даними прес-служби, інноваційні проекти Дніпропетровська область втілює в життя разом з громадськими активістами.

"Кожен може прийти в ОДА зі своїми ідеями і разом з нами їх реалізувати. Ми хочемо, щоб люди знали, чим ми займаємося, тому щотижня публічно звітуємо про роботу ОДА. Активно перекладаємо всі держзакупівлі в систему електронних торгів ProZorro, - розповів очільник області Валентин Резніченко. - Не ми повинні боротися з окремими корупціонерами - це робота правоохоронних органів. Завдання команди реформаторів - звести нанівець саму можливість розвитку корупції".

Партнерство "Відкритий уряд" - міжнародна ініціатива, спрямована на підвищення відкритості і прозорості влади. До неї приєдналося 69 країн, в тому числі і Україна. Стратегічна сесія ініціативи Дніпропетровської облдержадміністрації проводилася спільно з Transparency International Україна, ГО "Платформа громадський контроль" та посольством Великобританії в Україні.