ua en ru

У Дніпропетровській області змінено модель роботи з ветеранами АТО, - Резніченко

При Дніпропетровській обласній держадміністрації створено Центр допомоги ветеранам АТО, який займеться соціальною допомогою демобілізованим з зони АТО бійцям, а також їх сім'ям. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Він повідомив, що центр очолив радник голови Дніпропетровської ОДА, волонтер і ветеран АТО Іван Начовний.

За словами Резніченка, Центр допомоги ветеранам АТО займеться допомогою по оформленню статусу учасника бойових дій, координацією безкоштовного медичного обслуговування демобілізованих, спрощенням отримання пільг, консультаціями по працевлаштуванню, а також сприянням отримання земельних ділянок.

"Перш ніж планувати соціальні проекти, я вирішив змінити саму модель роботи з учасниками АТО, - зазначив Резніченко. - Раніше в обласній адміністрації для них працювала "гаряча лінія". Вона надавала важливу інформацію, але не більш того. Людей просто відправляли "по великому колу" збирати довідки. Новий підхід полягає в тому, що тепер це центр надання реальної допомоги учасникам АТО".

Нагадаємо, з початку проведення АТО з Дніпропетровської області мобілізовано понад 16 тисяч військовозобов'язаних. Близько 4,5 тисячі з них вже демобілізовані. До серпня кількість демобілізованих в Дніпропетровській області подвоїться.