ua en ru

У Дніпропетровській області за рік побудували другий дитсадок з нуля, - Резніченко

У Дніпропетровській області за рік побудували другий дитсадок з нуля, - Резніченко Фото: відкриття дитсадка в Дніпрі

У Дніпрі відкрився новий сучасний дитячий садок на 200 місць

У Дніпрі відкрився новий сучасний дитячий садок на 200 місць, який є другим в області дошкільним закладом, побудованим з нуля протягом року без використання державних коштів. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства.

"Вперше за історію незалежної України будуємо в області нові лікарні, будинки, дитсадки. За останній рік відкриваємо вже другий дошкільний заклад, на який не пішло ні копійки державних коштів. Це реальний приклад децентралізації в дії. Таким чином ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для розвитку місцевих громад", - зазначив Резніченко.

За даними прес-служби, двоповерховий дитячий садок площею близько 3 тис. квадратних метрів звели в районі Лівобережний-3. Відзначається, що заклад оснащено затишними спальними та ігровими кімнатами, музичним та спортивним залами, кабінетами психолога, логопеда, дефектолога. Поруч з дитсадком також була побудована модульна котельня, що працює на пелетах.

alt

Сад розрахований на чотири ясельні та вісім дошкільних груп - у кожної є своя площадка з тіньовими навісами, місця для занять фізкультурою. Є також зона юних натуралістів.

"Наш садочок має оздоровчий напрямок. На території - хвойні дерева, газон, тому влітку діти зможуть ходити босоніж. Також готуємо для вихованців заняття з пілатесу на свіжому повітрі, розваги в надувних басейнах, соляну та фітотерапію", - розповіла завідувачка садка Аліна Завгородня.

alt

Як повідомили в прес-службі, з дітьми будуть працювати як молоді вихователі з вищою освітою, так і педагоги з досвідом. В садочку створені дві окремі групи для дітей з вадами мовлення - з ними додатково будуть займатися логопеди і дефектологи.

За останні два роки в області створено близько 3,5 тисячі нових місць у дитсадках.

alt

Нагадаємо, раніше в Деснянському районі Києва на території дитячого садка стався вибух, в результаті інциденту ніхто не постраждав.