ua en ru

У Дніпропетровській області безкоштовно повірили 34,6 тисяч лічильників газу

Разом з метрологами державного підприємства "Дніпростандартметрологія" працівники ПАТ "Дніпропетровськгаз" за перші півроку під час перевірок зафіксували 188 фактів втручання в роботу лічильників газу. Через такі незаконні дії споживачів державі завдано збитків на суму майже 270 тис. грн, повідомляє прес-служба компанії.

Всього за шість місяців було проведено 33,6 тис. безкоштовних планових та 1 тис. позапланових перевірок лічильників газу.

"У своєчасній повірці лічильника зацікавлені і самі споживачі. Адже справний прилад обліку - це персональна гарантія коректного обліку спожитого природного газу і оплата лише за фактично використаний газ", - сказав комерційний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Віталій Косенко.

При проведенні перевірок фахівцями було виявлено 188 втручань у роботу лічильників. Такі дії найчастіше спрямовані на збільшення похибки вимірювання або "змотування" показів відлікового механізму.

"Крім порушення закону і крадіжки газу, порушники піддають себе і оточуючих на смертельну небезпеку, - говорить Віталій Косенко. - Порушення правил безпеки і самоуправство призводять до незворотних наслідків, жертвами яких стають самі домовласники".