ua en ru

У Дніпропетровській обл. поліція вилучила фальсифіковану горілку на 30 млн гривень

У Дніпропетровській обл. поліція вилучила фальсифіковану горілку на 30 млн гривень Фото: у Дніпропетровській обл. вилучили фальсифікований алкоголь

Слідчі викрили злочинну схему з участю працівників фіскальної служби і посадових осіб горілчаного заводу в Харківській області

Поліція Дніпропетровської області вилучила фальсифіковану горілку на 30 млн гривень у ході санкціонованих обшуків. Про це повідомляє департамент захисту Національної економіки поліції України.

В результаті обшуків на території Харківської і Дніпропетровської областей було вилучено понад 590 тис. пляшок сурогатної горілки та понад 1 млн гривень.

Повідомляється, що слідчі Управління захисту економіки викрили злочинну схему, до якої причетні працівники фіскальної служби і посадові особи горілчаного заводу в Харківській області.

На заводі вироблялася лікеро-горілчана продукція, яка не враховувалася податківцями. Пляшки маркувалися марками акцизного податку України, які нібито були знищені, як невикористані. Згідно із законом України акти про невикористання складають працівники фіскальної служби.

В подальшому цю продукції розповсюджували на території Дніпропетровської області.

За даним інцидентом відкрито кримінальне провадження за ст. 199 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні число жертв отруєння сурогатним алкоголем досягло 42.