ua en ru

У Дніпропетровській обл. мобільні групи чиновників будуть допомагати людям за місцем проживання, - Резніченко

У Дніпропетровській області з'явилися мобільні групи чиновників, які допомагають людям безпосередньо за місцем проживання. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Зокрема, фахівці органів соцзахисту та пенсійного фонду консультують і оформлюють документи. Експеримент почався в Васильківському районі. Відтепер його жителям більше не потрібно добиратися до райцентру. Мобільна група спеціалістів виїжджає у віддалені села, а в разі необхідності - навідується прямо додому.

Керівництво регіону планує поширити позитивний досвід Васильківського району на всю область.

"З перших днів роботи мобільної групи стало зрозуміло: такий формат надання послуг затребуваний у населення. Він швидко став популярним - до фахівців шикуються черги. Ми міняємо звичний характер взаємовідносин людей та влади. Тепер вже не громадяни стукають у кабінети чиновників, щоб вирішити своє питання, а навпаки - чиновники йдуть до людей. Це зручно, тому що можна заощадити час і гроші на дорогу до райцентру. Особливо комфортно отримувати державні послуги таким чином жителям віддалених населених пунктів", - зазначив Резніченко.

До складу мобільної групи входять 4 спеціаліста: два - з соціальних питань і два - по пенсійному забезпеченню. Іноді на прохання людей в неї включають фахівців з працевлаштування. На сьогоднішній день мобільні групи вже об'їхали майже весь район.

"Про візит мобільної групи сільські та селищні ради повідомляють жителям завчасно. Фахівці можуть приїхати додому до громадянина. В першу чергу, звичайно, це стосується літніх людей і людей з обмеженими можливостями", - сказав Резніченко.

Спектр питань, з якими звертаються люди, широкий. Найчастіше просять оформити субсидію і матеріальну допомогу малозабезпеченим. Протягом одного виїзду на місце мобільна група приймає до 60 громадян.