ua en ru

У Дніпропетровській обл. до кінця року 80% держпослуг переведуть в Е-формат, - Резніченко

За темпами переведення державних послуг в електронну форму Дніпропетровська область є регіоном-лідером. На цьому тижні в області ще три адмінпослуги перевели в онлайн: отримання довідки про доходи від фіскальної служби, отримання або зміна закордонного паспорта та оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

"Дніпропетровська область сьогодні є лідером серед областей щодо впровадження електронних послуг. До кінця року ми плануємо 80% державних послуг перевести в електронну форму. В першу чергу, це забезпечить їх доступність і оперативність, оптимізацію системи взаємодії чиновників з людьми і повне викорінення корупції у цій сфері. Жителі області не будуть платити хабарі за довідки", - зазначив Резніченко.

Як відзначають IT-фахівці, таке Е-управління дозволяє значно прискорити процес обробки даних, зменшує обсяг паперової роботи і дозволяє автоматизувати процес, звільнивши кількість залучених у процес чиновників.

Зараз в електронну форму у Дніпропетровській області переведені оформлення закордонного паспорта та субсидій, отримання довідок про доходи та несудимість, довідка з пенсійного фонду, реєстрація у МРЕВ автомобіля з пробігом, декларація про відходи для юридичних осіб. А також ряд послуг управління земельних ресурсів та санепідемстанції.

У найближчій перспективі планується запустити в онлайн: реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання, отримання ідентифікаційного номера в податковій, реєстрацію в МРЕВ нових автомобілів, факс та зміну прав на водіння і кілька десятків дрібніших адмінпослуг.

"Ці зміни стали можливими завдяки тісній співпраці держави в особі Дніпропетровської ОДА, керівників територіальних державних органів та IT-волонтерів. Вони кожен день проводять спільну роботу над перекладом адмінпослуг в онлайн режим. Таке партнерство - показник прагнення до змін нашого суспільства на всіх його рівнях", - зазначив Резніченко.