ua en ru

Дніпропетровська міськрада приверне 95 млн грн кредиту на будівництво ділянки об'їзної дороги навколо міста

Депутати Дніпропетровської міської ради у рамках сесія 27 листопада прийняли рішення про залучення кредитних коштів у розмірі 94,43 млн грн на будівництво ділянки з'їздів з Кайдацького мосту, зокрема - ділянки дороги з розв'язкою на Криворізькому шосе з примиканням до автодорозі Луганськ-Ізварине-Дніпропетровськ. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Кредитні кошти залучаються на строк не більше 10 років під ставку, що не перевищує 10%.

Міська рада дала згоду і були прийняті відповідні заходи щодо забезпечення оформлення кредиту на завершення будівництва з'їздів з Кайдацького мосту, а саме ділянки вартістю 95 млн грн, який за проектом повинен виконуватися міською радою. Кредит виданий під державні гарантії зі ставкою не більше 10%. На основну частину будівництво виділено кредит за рахунок забезпечення та погашення державою, - сказав міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

Дніпропетровськ був єдиним обласним центром в Україні, який до 2011 р. не мав об'їзної дороги. Перша черга Південного обходу протяжністю 18 км було побудовано "з нуля" і вже 22 грудня 2011 р. по ній було відкрито рух. Правобережні з'їзди з Кайдацького мосту разом з Південним обходом Дніпропетровська об'єднають транспортну систему регіону і з'єднають в одну логістичну систему всі основні дорожні магістралі області в напрямку Запоріжжя, Кривого Рогу, Донецька, Полтави, Харкова та Києва.

Крім того, депутати ухвалили рішення про надання Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) гарантій міської ради щодо виконання зобов'язань за кредитом у розмірі 20 млн євро. Отримані кредитні кошти будуть спрямовані на реконструкцію будівель бюджетної сфери (школи, дитячі сади, поліклініки), які були побудовані з відхиленням від існуючих ном енергоефективності.

"Прийнято рішення про притягнення коштів по системі префоманс-контракту на реконструкцію більшої частини бюджетних установ, а саме дошкільних установ, шкіл, поліклінік, які побудовані з відступом від існуючих норм з енергоефективності, які вимагають доопрацювань по утепленню стін, підвалів, покрівель. Переговори з ЄБРР завершені і ми очікуємо останнього рішення Уряду України, щоб після виконання робіт всі нарахування зберігалися у колишньому обсязі, а різницю в витрачених і заощаджені кошти можна було спрямувати на погашення контракту", - заявив Куліченко.

Погашення кредиту буде здійснюватися рівними піврічними платежами протягом 10 років з трирічним пільговим періодом.