ua en ru

У Дніпропетровську затримали хакерів, які пограбували банки на 8 млн грн

У Дніпропетровську затримали хакерів, які пограбували банки на 8 млн грн Фото: хакери

Хакери заволоділи рахунками банків України та Великобританії

У Дніпропетровську затримали хакерів, які пограбували українські та англійські банки на 8 млн гривень. Про це повідомив начальник УППСЭ ГУМВС України в Дніпропетровській області Олег Золотоноша, передає 056.ua.

"18 вересня правоохоронці затримали групу осіб, які в період з січня по липень 2015 року заволоділи грошовими коштами з рахунків 60 українського банку та 31 рахунки банку Великобританії на загальну суму понад 8 млн гривень шляхом несанкціонованого доступу до внутрішньобанківським рахунком операційним мереж, з використанням електронно-обчислювальної техніки і з допомогою пластикових карток клієнтів банку", - розповів правоохоронець.

Співробітники міліції з'ясували, хто був організатором злочинної групи. Чоловік мав навички програмування і без праці зламував банківські рахунки користувачів банку Великобританії та українського банку з подальшим переказом грошових коштів на рахунки банків України.

Двоє його подільників знімали готівку в банкоматах на території України і розподіляли їх між усіма учасниками групи.

В даний час зловмисників затримали і обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Відпрацьовується причетність групи осіб до вчинення інших злочинів.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство).

Нагадаємо, 21 серпня сайт Івано-Франківської облдержадміністрації зламали хакери, на головній сторінці було розміщено фото Президента Росії Володимира Путіна.