ua en ru

Дніпропетровська ОДА та волонтери запустили 6 спільних проектів, - Резніченко

У Дніпропетровську завершився Всеукраїнський форум волонтерів "ГромадаFest", який зібрав 203 компаній і організацій з різних регіонів України. Результатом співпраці стали 6 спільних проектів, які будуть реалізовані на базі Дніпропетровської облдержадміністрації ОДА, повідомив керівник відомства Валентин Резніченко.

"П'ять днів активної роботи форуму показали, що в Україні багато талановитих, небайдужих людей. Це колосальний ресурс, яким держуправління не має права нехтувати. Форум прийняв більше 3000 часників і відвідувачів з 11 міст. До нас приїхали Харків, Київ, Запоріжжя, Нікополь, Кривий Ріг, Павлоград, Красноармійськ, Тернопіль, Дніпродзержинськ, Одеса... Практично вся Україна! Є така приказка, що на двох українців три гетьмани. Я вважаю, що це не так. Форум показав, що наші люди не роз'єднані, вони здатні об'єднуватися заради великої справи і загальної мети", - сказав Резніченко.

Практичним підсумком форуму стали конкретні рекомендації щодо розвитку 6 спільних проектів Дніпропетровської ОДА та волонтерських організацій. Крім того, в рамках форуму на виставці було укладено 60 міжнародних комерційних контрактів.

"Ми всі стали свідками і учасниками цілої лабораторії ідей і думок, в якій народжувалися цікаві, потрібні реальні проекти. В ході круглих столів, організованих в рамках форуму виступили 79 доповідачів, які представили понад 100 інтерактивних презентацій. При чому, не лише сферах, де співробітництво облдержадміністрації та волонтерів вважається вже традиційним. Наприклад, реабілітація учасників АТО, донорство, психологічна допомога, підтримка сімей загиблих героїв... Особисто мене особливо порадував зростання точок взаємодії громадських діячів і держслужбовців в "мирному житті". В першу чергу, звичайно, це IT проекти, те ж саме ProZorro... За такими проектами майбутнє. Вони говорять про те, що український волонтер і патріот можуть не тільки воювати, але і творити. Сьогодні вони допомагають робити владу в країні більш ефективною, задовольняти суспільний запит на боротьбу з корупцією, відкритість і прозорість структур державного управління.", - зазначив дніпропетровський губернатор.

Дніпропетровська ОДА та волонтери запустили 6 спільних проектів, - Резніченко

Нагадаємо, що у самого Валентина Резніченко 9 з 12 постійних радників є волонтерами. Вони, за словами керівника області, забезпечують управлінській команді зворотний зв'язок і є лакмусовим папірцем загальної ефективності регіональної влади. За кількістю волонтерів, офіційно працюючих в ОДА - це найвищий показник в Україні.