ua en ru

Дніпропетровська область перевиконала бюджет майже на 1 млрд гривень, - Резніченко

Дніпропетровська область перевиконала бюджет майже на 1 млрд гривень, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко

Дніпропетровська область заробила більше 8 млрд гривень за 5 місяців 2017 року

Дніпропетровська область заробила більше 8 млрд гривень за п'ять місяців 2017 року, що на 13,4% більше запланованого. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба адміністрації.

"За підсумками п'яти місяців роботи Дніпропетровщина перевиконала бюджет майже на один мільярд гривень. Це вдалося завдяки децентралізації, яку ініціював президент України Петро Порошенко. Позапланові кошти громади зможуть використовувати на розвиток соціальної інфраструктури: нові дороги, водогони і садочки", - заявив Резніченко.

Згідно з даними відомства, майже на 423 млн гривень перевиконали плани міста обласного значення. Їм вдалося заробити 5,2 млрд гривень.

Крім того, за інформацією прес-служби, райони заробили 643 млн гривень, що на 108 млн гривень більше бюджетних планів. Бюджети об'єднаних територіальних громад поповнилися на 430 млн гривень, що на 50 млн гривень більше запланованого.

alt

У Дніпропетровській ОДА зазначили, що перевиконати бюджетні плани вдалося завдяки легалізації робочих місць, прозорим розрахунками за землю та своєчасній сплаті акцизного збору.

Зазначимо, раніше Резніченко заявив, що зростання соціально-економічних показників Дніпропетровської області є одним з реальних результатів процесу децентралізації в країні.