ua en ru

Дніпропетровська область однією з перших в Україні прийняла бюджет-2018, - Резніченко

Дніпропетровська область однією з перших в Україні прийняла бюджет-2018, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

Дніпропетровська ОДА працювала над проектом бюджету півроку

Дніпропетровська область однією з перших в Україні прийняла обласний бюджет-2018. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, "за" проголосували 99 депутатів із 100 присутніх у залі. Згідно з бюджетом, область має намір ремонтувати дороги, будувати садочки, оновлювати школи, втілювати нові природоохоронні проекти.

"Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет однією з перших в країні, ще до прийняття всеукраїнського кошторису. Таку можливість дає Бюджетний кодекс, і ми користуємося нею вже третій рік поспіль. 2018-й стане для області роком зростання. Акцент зробимо на будівництві нових і реконструкції старих соціальних об'єктів. Буде ще більше відремонтованих доріг, реконструйованих шкіл та садочків, реалізованих природоохоронних проектів. Нарощувати темпи розвитку інфраструктури Дніпропетровщини - завдання президента України Петра Порошенко", - розповів Резніченко.

Дніпропетровська область однією з перших в Україні прийняла бюджет-2018, - Резніченко

За словами голови ОДА, в 2018 році на розвиток Дніпропетровської області витратять майже в 1,5 рази більше, ніж у цьому році – 2,2 млрд грн. Порівняно з 2017 роком, на ремонт доріг передбачено на 60% більше коштів. На стільки ж зростуть витрати на реконструкцію та будівництво соціальних об'єктів. Більше мільярда гривень витратять на школи, дитячі сади, лікарні, стадіони, житло, благоустрій населених пунктів. В цілому, планується втілення більше 200 інфраструктурних проектів.

"Дніпропетровщина прийняла основний кошторис вчасно. Це означає, що в 2018 році ми не будемо жити на 1/12 нинішньої кошторису, не будемо чекати до весни, щоб розпочати тендерні процедури. До втілення важливих інфраструктурних проектів приступимо вже з 1 січня", - сказав Резніченко.

В обласному бюджеті-2018 передбачили зростання всіх соціально захищених видатків, зокрема, визначене Кабміном підвищення зарплати. У наступному році мінімальна заробітна плата зросте на 16,4%, у педагогів - на 25%. Витрати на зарплати, пенсії, стипендії, харчування в лікарнях, медикаменти та енергоносії збільшаться майже на 19%.

Над проектом бюджету Дніпропетровська ОДА працювала півроку.