ua en ru

Дніпропетровська обл. з початку АТО прийняла на лікування близько 5 тис. бійців

1 950 осіб були прооперовані

З початку проведення АТО в лікарнях Дніпропетровської області проліковано понад 4 900 постраждалих військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації, передає РБК-Україна.

Повідомляється, що майже 1 950 осіб були прооперовані. Проведено переливання близько 1 000 літрів крові. Таку допомогу в регіоні забезпечили 15 медустанов.

На лікування постраждалих з обласного бюджету було витрачено 21,7 млн гривень. Суттєва допомога також надана Дніпропетровською обласною організацією Товариства Червоного Хреста, яка забезпечила поранених в АТО ліками на суму понад 5 млн гривень.

Із залученням допомоги європейських країн і благодійних фондів протягом 2014-2015 років з медичних закладів Дніпропетровської області на лікування та реабілітацію в Естонії, Латвії, Литві, Польщі та Німеччини був спрямований 131 боєць.

Так, тільки Литва в цьому році вже прийняла 11 бійців, а в середньому за рік країна готова прийняти близько 50 українських військових - по 4 кожного місяця. Це стало можливим завдяки домовленостям Дніпропетровської ОДА з Почесним Консульством Литовської Республіки в Дніпропетровську.