ua en ru

Дніпропетровськ залучить кредит в 15 млн грн на закупівлю трамваїв у Німеччині

Депутати Дніпропетровської міської ради на черговій сесії прийняли рішення залучити кредит 15 млн грн на закупівлю трамвайних вагонів з Німеччини, передає кореспондент РБК-Україна.

У рішенні сесії зазначено, що позичальником виступатиме КП "Дніпропетровський електротранспорт". Кошти будуть надані строком на три роки для придбання 30 трамвайних вагонів та їх модернізації.

"Тепер треба підібрати по тендеру банк, потім буде оголошено тендер на купівлю вагонів. На сьогодні вартість таких вагонів у Німеччині від 30 до 33 тис. євро за вагон, тому в залежності від того які за тендером будуть підібрані вагони - вони відрізняються тільки терміном експлуатації, рік-два різниця в термінах, - тоді буде визначено кількість трамваїв, але їх буде не менше 20", - заявив міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України прийняв рішення про залучення позики від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) для реалізації інвестиційного проекту "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську", розмір позики - 152 млн євро.