ua en ru

Резніченко вивів ДніпрОДА в лідери рейтингу прозорості держзакупівель

Резніченко вивів ДніпрОДА в лідери рейтингу прозорості держзакупівель Фото: Валентин Резніченко (прес-служба Дніпропетровської обласної організації)

ДніпрОДА на першому місці в рейтингу

Громадська організація "Громадський контроль" опублікувала рейтинг обласних державних адміністрацій (ОДА) України щодо прозорості держзакупівель в 2017 році, в якому перше місце посіла Дніпропетровська область. Результати відповідного дослідження оприлюднені на Facebook організації.

"Обласні державні адміністрації багато в чому визначають курс, політику і швидкість змін на місцях, тому дуже важливо розуміти, яке ставлення в ОДА до відкриття ринку державних закупівель для бізнесу", - зазначають укладачі рейтингу.

За даними ГО "Громадський контроль", в 2017 році всі обласні та районні адміністрації провели закупівель на загальну суму 46 млрд. грн. Рейтинг показує успіхи кожної з областей за чотирма критеріями.

За кількістю закупівель за процедурою відкритих торгів в ТОП-5 увійшли Дніпропетровська, Донецька, Львівська, Київська, Харківська область. По відсотку проведених відкритих торгів, який демонструє якість роботи чиновників з тендерною документацією і наявність у регіоні бізнесу, зацікавленого в участі, лідерами стали Дніпропетровська, Львівська, Харківська, Одеська, Рівненська області.

Третій критерій показує, наскільки замовники (чиновники) прагнуть, щоб закупівля відбулася. Рейтинг ОДА за цим критерієм будувався як співвідношення закупівель, які пройшли за переговорною процедурою через два зірвані відкриті торги до кількості проведених відкритих торгів. Перша "п'ятірка" за цим критерієм включає такі області: Дніпропетровська, Львівська, Донецька, Одеська, Харківська.

Четвертий критерій показує бажання ОДА відкривати більше можливостей для бізнесу. Він будується на співвідношенні конкурентних допорогових закупівель до неконкурентних. Аналіз закупівель показав, що лише 8 ОДА відкрили ринок допорогових закупівель. І лідерами стали такі області: Дніпропетровська, Вінницька, Запорізька, Донецька, Чернівецька.

І, нарешті, рейтинг містить усереднені результати, які дозволяють визначити лідерів і аутсайдерів по всім чотирьом критеріям і по всій країні. Кращими виявилися Дніпропетровська, Львівська, Вінницька, Донецька, Запорізька області.

Фото: ГО "Громадський контроль"

Резніченко вивів ДніпрОДА в лідери рейтингу прозорості держзакупівель

Як відомо, Резніченко неодноразово заявляв, що він і його адміністрація представляють "команду президента".