ua en ru

ДніпроОДА залучила 320 млн гривень інвестицій на будівництво біогазової електростанції

ДніпроОДА залучила 320 млн гривень інвестицій на будівництво біогазової електростанції Фото: біогазова електростанція (facebook.com/y.golyk)

Відповідний меморандум був підписаний 26 червня

Дніпропетровська ОДА привернула 320 млн гривень інвестицій для будівництва біогазової електростанції на стоках Дніпрводоканалу. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Резніченка Юрій Голик.

За даними Голика, відповідний меморандум між ДніпроОДА, міськрадою Дніпра, водоканалом та інвестором був підписаний 26 червня.

"Екологічний проект. Найсучасніша в світі технологія. Перше таке виробництво в Україні. І все це в Дніпрі. Біогазова електростанція на стоках Дніпрводоканалу. Вироблення електроенергії в рік - 25 500 МВт. Сьогодні інвестор, ОДА, міськрада Дніпра і водоканал підписали відповідний меморандум. Вся проектна і технічна документація вже готові. Це прямий шлях на сесію міськради і отримання інвестором в суборенду ділянки землі на водоканалі. Це гарантія того, що вже через п'ятнадцять місяців буде побудована і запрацює сучасна біогазова електростанція в Дніпрі, яка вирішить десятиліттями невирішену проблему очищення стоків водоканалу", - написав він.

Голик підкреслив, що реалізація проекту дасть нові робочі місця в регіоні та принесе додаткові податки в місцевий бюджет, а також відзначив злагодженість роботи ОДА і міськради Дніпра на загальний результат.

"320 млн гривень інвестицій за 250 км від лінії фронту. Просто тому, що нам вірять. І це тільки перші інвестиції, заплановані нами на цей рік. Попереду - три сучасних хімічних заводи в Індустріальному парку і ТЕЦ на ТПВ. І це вже рахунок інвестицій на мільярди", - заявив радник голови ОДА.

Інвестиції. Екологія. Нові технології. Ось що виходить, коли немає чвар і все - і область, і місто - працюють на ...

Опубліковано Юрієм Голиком 26 червня 2017 р.

Як раніше заявляв голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, зростання регіональних соціально-економічних показників Дніпропетровської області є одним з реальних результатів процесу децентралізації в країні.

"Ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для місцевих громад", - зазначив Резніченко.