ua en ru

У Дніпродзержинську співробітник військкомату брав хабарі за сприяння в ухиленні від АТО

Співробітник відділу мобілізаційної роботи Дніпродзержинського об'єднаного комісаріату затриманий у момент отримання неправомірної вигоди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ МВС у Дніпропетровській області.

Зловмисник отримав грошові кошти за надання відстрочки трьом громадянам від проходження військової служби в зоні проведення антитерористичної операції.

В даний час задокументовано ще три факти отримання цією посадовою особою неправомірної вигоди на загальну суму 5000 гривень від громадян за не вручення їм повісток для призову на військову службу в зоні АТО.

За даним фактом військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією.