ua en ru

У Дніпрі за постачання ДНР інформацією про авіацію сил АТО будуть судити бортпровідника

У Дніпрі за постачання ДНР інформацією про авіацію сил АТО будуть судити бортпровідника Фото: Міжнародний аеропорт в Дніпрі

Обвинувачений перебуває за межами підконтрольної Україні території

Прокуратура Дніпропетровської області направила до суду обвинувальний акт відносно бортпровідника однієї з авіаційних компаній України, який за сприяв діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

"Встановлено, що у липні 2014 року обвинувачений, працюючи бортпровідником авіаційної компанії, збирав інформацію про дислокацію, чисельність, оснащення та рух авіаційної техніки підрозділів Збройних Сил України на території міжнародного аеропорту у Дніпрі. У подальшому зловмисник за допомогою мобільного телефону передавав дані представнику терористичної організації "ДНР" для використання у підготовці та проведенні терористичних актів на території України", - відзначають в повідомленні.

Також повідомляється, що обвинувачений перебуває за межами підконтрольної Україні території. Відносно нього проводилося спеціальне досудове розслідування.

Санкцією ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, СБУ викрила розкрадання на 30 млн гривень менеджментом аеропорту "Бориспіль".