ua en ru

Дніпро - Шахтар: Дніпряни впевнено розібралися з "гірниками"

Днепропетровский "Днепр" неожиданно очень уверенно справился с чемпионом Украины донецким "Шахтером". Дублем отметился Роман Зозуля и еще пенальти реализовал Селезнев. За "Шахтер" забил единственный мяч Кучер.

Дніпропетровський "Дніпро" несподівано дуже впевнено впорався з чемпіоном України донецьким "Шахтарем". Дублем відзначився Роман Зозуля і ще пенальті реалізував Селезньов. За "Шахтар" забив єдиний м'яч Кучер.

Дніпро - Шахтар 3:1
Голи
: Зозуля, 47, 63, Селезньов, 73 (з пенальті) - Кучер, 90+1
Дніпро: Бойко, Федецький, Мазух, Чеберячко, Стринич, Ротань (Кравченко, 87), Канкава, Матеус, Селезньов (Кулаков, 79), Коноплянка, Зозуля (Шахов, 83)
Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Тейшейра, Коста (Фред, 72), Едуардо (Фернандо, 53), Тайсон, Адріано

Суперники постали перед глядачами на центральний поєдинок туру в оптимальних складах. Активніше на перших хвилинах виглядали господарі. Саме вони створили реальну нагоду, аби відкривати рахунок. Матеус на фланзі позбувся опіки В'ячеслава Шевчука і ідеально навісив на Романа Зозулю - нападник не влучив у ціль метрів з 10-ти. Схожий за важливістю епізод трапився трохи пізніше на протилежній половині поля, коли Шевчук асистував Едуардо. Удар п'ятою хорвата за паспортом прийшовся у руки Дениса Бойка. Надалі проблеми для захисту «Дніпра» приносили кутові, а «Шахтар» міг постраждати від того ж Зозулі. Бажання Романа заважало на завершальній стадії, а також призводило до порушень правил з його боку. У цілому відсутність голів перед перервою виглядало логічно.

Все змінилось після відпочинку. Зозуля вирішив, що хто хоче, той все одно свого досягне. Форвард вийшов на поле спокійним і зробив свою справу відмінно, долучившись до всіх 3-х голів господарів. Перші два він забив головою. Відкрив рахунок з гри після навісу Євгена Коноплянки, а подвоїв після штрафного, який виконував Руслан Ротань. На додачу він же заробив пенальті, коли також намагався зіграти головою (подавав Іван Стрініч), але отримав поштовх у спину від Шевчука. З «позначки» Євген Селезньов зробив рахунок 3:0. Але чемпіонський характер донеччан не дозволив програвати без свого останнього слова. І навіс Даріо Срни зі штрафного використав Олександр Кучер. Такий результат у Дніпропетровську наблизив переможців до «Шахтаря» на відстань 2-х очок, а лідерство зберіг «Металіст».

Зі стенограмою онлайн трансляції можна ознайомитися тут.

Використані матеріали УПЛ