ua en ru

Дмитро Стус переміг у конкурсі на посаду гендиректора музею Тараса Шевченка

Дмитро Стус переміг у конкурсі на посаду гендиректора музею Тараса Шевченка Фото: Дмитро Стус

Заслухавши презентації кандидатів, комісія визнала його переможцем конкурсу

12 січня у Міністерстві культури України відбулося засідання комісії з конкурсного добору на посаду генерального директора Національного музею Тараса Шевченка, в ході якого переможцем у конкурсі було визнано виконуючого обов’язки директора музею і літературознавця Дмитра Стуса. Про це повідомляє сайт Міністерства культури України.

"Під час свого виступу Дмитро Стус представив напрацювання музею за останні роки, а також виокремив пріоритети розвитку національного закладу, спрямовані на збереження, поширення і популяризацію творчості Тараса Шевченка в Україні і світі. З поміж іншого, налагодження співпраці з музейними закладами інших країн, створення нових цікавих проектів для молоді", - повідомляє Мінкульт.

Свої презентації програм розвитку Національного музею Тараса Шевченка також представили Наталія Клименко - член Спілки письменників України, екс-директор музею і Юлія Шиленко - головний зберігач фондів Національного музею Тараса Шевченка.

Заслухавши публічні презентації кандидатів, комісія більшістю голосів визнала переможцем конкурсу на посаду генерального директора музею Дмитра Стуса.

Нагадаємо, 6 січня Україна святкувала День народження Василя Стуса, відомого українського дисидента і поета.