ua en ru

Дмитро Стус призначений гендиректором Національного музею Тараса Шевченка

Міністр культури України Михайло Кулиняк 26 січня представив колективу Національного музею Тараса Шевченка нового генерального директора - Дмитра Стуса, сина відомого українського поета Василя Стуса. Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.
Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України Ганна Герман з приводу призначення зазначила:
"Якщо відбуваються такі призначення, значить, в Україні справді відбуваються зміни. Дмитро Стус - не тільки син відомого поета, який є для нас символом свободи і незламності духа. Він самодостатня особистість - цікава, модерна. Це дуже правильний вибір і дуже правильний крок. Думаю, що Дмитро Стус зможе перетворити цей музей на таке джерело думки, дискусії, якихось громадських ініціатив, те, що хотів би, я думаю, Шевченко, - не лише щоб тут були речі, які про нього нагадують, а щоб тут справді було життя, і щоб тут справді багато робилося для розбудови вільної незалежної України, яка би мала посідати значну гідну роль у Європі".