ua en ru

Для 119 вищих службовців AIG, General Motors Co., GMAC Inc., Chrysler Group LLC та Chrysler Financial Corp. виплати 2010 р. скоротяться на 15%.

American Inernational Group та ще 4 компаніям, за якими наглядає призначений Б.Обамою управитель зарплатнею та платежами Кеннет Фейнберг, наказано скоротити грошові виплати своїм вищим керівникам на 33% від рівня минулого року, повідомляє Bloomberg.

Загальні виплати 2010 р., включно з грошовими, скоротяться на 15% для 119 вищих службовців AIG, General Motors Co., GMAC Inc., Chrysler Group LLC та Chrysler Financial Corp., заявив К.Фейнберг на брифінгу у Вашингтоні. Проте, 69 з цих 119 осіб отримають по мільйону доларів і більше, включаючи довготривалі обмежені виплати акціями, які можуть бути проведені лише в наступні роки.

П'ять з 119 вищих службовців, про яких іде мова, отримають платню більш ніж по мільйонові доларів грошима. Роберт Бенмоше, генеральний директор AIG, отримає більше 3 млн дол., а всі виплати йому за рік, включно з довготривалою винагородою акціями, складуть 10,5 млн дол. У Chrysler або GMAC ніхто не отримає платні більше 500 тис. дол.

"Ми намагаємося й далі скорочувати загальні підсумкові виплати" вищим керівникам компаній, сказав К.Фейнберг.