ua en ru

Для успішної євроінтеграції в Україні потрібно створити широкий політичний консенсус, – Квасневський

Для успішної євроінтеграції в Україні потрібно створити широкий політичний консенсус - Квасневський. Про це він заявив на міжнародній конференції в Брюсселі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Успіх Польщі - полягав також у тому, що для ідеї європейської спільноти, а пізніше - співпраці з Європою нам вдалося створити широкий політичний консенсус. Нам вдалося створити дуже широке порозуміння сил від лівих до правих. Завдяки такому дуже широкому проєвропейському фронту ми були збережені від майбутніх змін урядів чи політики, бо в тих головних елементах політики проєвропейської було забезпечено продовження. Дуже важливо, я говорю це знаючи, які глибокі поділи є в українській політиці, дуже складно виглядає діалог між середовищами влади і опозиції. Закликаю з цілого серця, щоб будувати цей проєвропейський консенсус, щоб будувати цей фронт, який буде допомагати в імплементації, який буде наближати нас інтеграції до ЄС", - зазначив Квасневський.

За його словами для цього необхідний діалог між всіма політичними силами. "Я думаю, що ті хто сьогодні висловився за європейську перспективу мають переламати всі існуючі глибокі упередження і повинні пробувати будувати щось, що буде спільним проєвропейським фронтом, компромісом понад партійним, який допоможе Україні якнайкраще скористатися тим історичним моментом, яким може бути угода про асоціацію, а пізніше з того часу який буде з підписанням угод і буде означати, що Україна наближається в сенсі правової держави, стандартів економіки, системи освіти і багатьох інших галузей до європейської спільноти", - додав він.