ua en ru

Для України перехід до моделі "зеленої економіки" є життєво необхідним, - голова української делегації в ПАЧЕС

Для України перехід до моделі "зеленої економіки" є життєво необхідним. Таку думку, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Організації чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС), висловив глава української делегації в ПАЧЕС, заступник голови ПАЧЕС і член комітету цієї організації з правових і політичних питань Микола Янковський. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Для України перехід до моделі "зеленої" економіки є життєво необхідним в контексті екологізації виробництва і в контексті виконання Україною положень міжнародних конвенцій і договорів", - сказав Янковський.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день актуальним залишається питання розвитку чистішого виробництва в Україні, у зв'язку з чим розробляється концепція чистішого виробництва і екології на період до 2020 р. За словами Янковського, для цього створена спеціальна міжвідомча робоча група, у складі якої працюють експерти з ООН та інших міжнародних організацій. До завдань цієї концепції входить визначення державної політики України в контексті очищення промислового виробництва для транспортного і будівельного секторів економіки. "Зараз продовжується розробка правових актів, які безпосередньо регулюють введення в нашій країні "зеленої економіки", і ми можемо назвати близько 10 законів, 30 постанов уряду і указів Президента (у цій сфері). Разом з тим, очевидно, що необхідно і далі розвивати відповідне законодавство відповідно до реалій, потреб суспільства", - сказав голова української делегації в ПАЧЕС.