ua en ru

Для України економічно вигідніше відновлення співпраці з МВФ, ніж кредит від "Ощадбанку Росії", - Гончарук

Для України економічно вигідніше відновлення співпраці з МВФ, ніж кредит від "Ощадбанку Росії". Про це в ході брифінгу заявив радник Президента України, керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується бюджетної підтримки, зараз стоїть на порядку денному питання відновлення співпраці з МВФ. Ми концентруємося на відновленні програми", - повідомив Гончарук.

Він наголосив, що відновлення співпраці з МВФ більш прерогативне для України, ніж кредит від "Ощадбанку Росії". "Гроші (від МВФ) виділяються під певні умови, але ці гроші виділяються системно і під системні реформи і більш низький відсоток. Різниця є між комерційним банком і МВФ", - підкреслив Гончарук.

Нагадаємо, як повідомив віце-прем'єр міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, в результаті переговорів української делегації з представниками МВФ 24 січня у Вашингтоні МВФ не прийняв рішення про надання Україні чергового траншу кредиту. За підсумками візиту була досягнута домовленість, що переговори продовжаться через два-три тижні.