ua en ru

Для повної газифікації Київської області необхідно прокласти 80 км газопроводу вартістю 100 млн грн, - Присяжнюк

Для повної газифікації Київської області необхідно прокласти 80 км газопроводу вартістю близько 100 млн грн. Про це під час відкриття газопроводу в двох селах Білоцерківського району повідомив губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Для того, щоб газифікувати Київську область на 100%, нам залишилось протягнути 80 км газопроводів. Це понад 20 сіл. І буде це коштувати близько 100 млн грн. І, я думаю, Київщина буде єдина в Україні повністю газифікована область", - сказав Присяжнюк.
Також він зазначив, що програма газифікації Київської області буде практично завершена до кінця поточного року.
"Програма щодо газифікації сіл Київщини втілюється в життя. Сьогодні ми відкрили газопроводи до сіл Чупира, Потіївка Білоцерківського району. Він будувався з 1993 року, і ми витратили на це близько 3 млн грн. В цілому цей район газифікований вже на 99,9%. У цьому році, можливо, не все вийде, але на 99% села Київщини будуть газифіковані до кінця року", - сказав Присяжнюк.
По його словам, наступні газопроводи будуть відкриватись в Іванківському, Сквирівському, Кагарлицькому та Богуславському районах області.
"В цілому по газифікації у Київській області лідирує Білоцерківський район, а найважча ситуація в Іванківському і Сквирському районах. Найкраще в Україні газифікована Полтавська область, і зараз Київщина наближається до її показників", - сказав Присяжнюк.