ua en ru

Для перевезення зерна в РФ буде створена Транспортна зернова компанія

Мрія "Русагротрансу" - перевозити зерно цілими залізничними складами - може скоро збутися. Найбільший російський зерноперевозчик, а також Об'єднана зернова компанія (ОЗК) та інвесткомпанія "Трінфіко Пропеті Менеджмент" домовилися створити Транспортну зернову компанію. Нова структура повинна зайнятися маршрутизацією зернових перевезень. Її основним клієнтом стане ОЗК.

Федеральна антимонопольна служба (ФАС) 11 листопада схвалила клопотання ОЗК, "Русагротрансу" і "Трінфіко Пропеті Менеджмент" про створення транспортної компанії. Як говориться в повідомленні ФАС, в статутний капітал нової компанії будуть внесені 1 тис. зерновозів, приналежних "Русагротрансу", а також пакети акцій шести елеваторів, приналежних ОЗК. Зокрема, до нової структури повинні увійти 49% акцій Зеленокумського елеватора (Ставропольський край), 49% акцій Іпатовського елеватора (Ставропольський край), 25,5% акцій Пугачовського елеватора (Саратовська область), 25,49% акцій Еланського елеватора (Волгоградська область), 25,5% акцій Хлібної бази №3 (Омська область), 25,5% акцій елеватора "Рудний клад" (Оренбурзька область). "Трінфіко Пропеті Менеджмент" залучена як фінансовий інвестор.

Один з учасників ринку знає, що в статутному капіталі нової компанії ОЗК і "Русагротрансу" належатиме по 25%, а фінансовому інвесторові - 50%. В даний час документи про створення компанії знаходяться на затвердженні в уряді. "Передбачалося, що вона буде створена вже до кінця 2011 року, але тепер терміни зрушилися", - сказало джерело.