ua en ru

Для початку реекспорту газу зі Словаччини необхідні додаткові обстеження, - Яценюк

Для початку реекспорту газу зі Словаччини необхідні додаткові обстеження. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив журналістам

Для початку реекспорту газу зі Словаччини необхідні додаткові обстеження. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми звернулися до наших партнерів, щоб провести дослідження і спільний візит для того, щоб остаточно підтвердити можливості поставок газу. У нас не виникає сумніву щодо технічної можливості реекспорту. Необхідні додаткові обстеження. Ми перші хто за те, щоб провести їх. Ціна на реверсний газ із Словаччини, Польщі та Угорщини становитиме 100-150 дол. нижче, ніж ціна, оголошена вчора "дружнім" до України урядом", - заявив Яценюк.

У той же час, вчора міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Словаччина практично не вирішує питання реверсних поставок газу в Україну.

"У нас є серйозні питання щодо Словаччини. На жаль, воно (питання реверсних постачань) практично не вирішується словацькою стороною. Нас навіть не хочуть разом зі словацькими фахівцями допускати на територію словацької газовимірювальній станції "Копушани" для того, щоб ми могли подивитися технічну документацію, подивитися фізично на трубопроводи.", - сказав Продан.

Він зазначив, що словацька сторона не хоче допускати на свою територію українських представників, щоб ті могли ознайомитися з технічними можливостями реверсу газу, а замість цього пропонує будувати новий трубопровід.