ua en ru

Дизайнери розповіли про головний набір на зиму

Незважаючи на подіумні різноманіття варіацій, серед якого і тюрбани, і хутряні капюшони, і волохаті панамки з химерними принтами, зимові головні убори, сумісні з реальним життям, - це стандартний набір в'язаних і хутряних шапок.

На жаль, високі технології ще не дійшли до цієї частини гардеробу, тому вибирати доведеться з цього набору. І єдине, що в цьому виборі може допомогти, - частіше дивитися в дзеркало. Існує величезна кількість форм, розмірів і конфігурацій, які можуть не підійти саме вашій особі. І, крім здорового глузду, ніхто не в силах підказати, яка саме шапка потрібна особисто вам. Далі завжди виникає питання доречності. У першому наближенні очевидно, що спортивні шапки (наприклад, з помпоном) не підходять до класичного пальто, зате з пуховиком виглядають відмінно. А в подальшому - що однією шапкою не обійтися?

В ідеалі в гардеробі повинно бути як мінімум три шапки. Одна - з тонкого трикотажу простої форми на легкі заморозки. Такі є практично у будь-якої марки - від Prada і Gucci до Dirk Bikkembergs і Y-3. Можна шукати їх і у будь-якого кашемірового бренду - наприклад, Malo.

Дизайнери розповіли про головний набір на зиму

Наступна продиктована кліматом необхідність - щільна шапка для сильних морозів і заміських поїздок. Варіанти з помпоном випускають як молодіжні, так і більш "серйозні" бренди - від Gant, Tommy Hilfiger до Moncler Gamme Bleu.

Дизайнери розповіли про головний набір на зиму

Ну і від вушанки нікуди не дітися - вона знадобиться для сильних морозів та класичного одягу. Їх можна знайти у Tom Ford, DSquared2, а також у будь-якій компанії, яка займається розробкою одягу та аксесуари з хутра, на кшталт "Другого хутряного".

Дизайнери розповіли про головний набір на зиму
Всі інші варіанти - "пиріжки", кепки і берети - також підходять до класики, але залишають важливу частину голови, вуха, незахищеними. Розробки начебто кепок з вынимающимися подобиями навушників, а також бейсболки на хутрі або з овчини і шкіри здаються вкрай сумнівними, і про них краще взагалі не згадувати.

Всілякі модні шапки начебто в'язаних балаклав з арановыми візерунками, якими періодично радують нас дизайнери або авангардисти начебто Rick Owens, краще залишити любителям виділитися на модному показі і лижникам - в місті вони будуть виглядати як мінімум дивно.