ua en ru

Дирекція "Сухої Балки" звернулася за захистом в Мін'юст

Дирекція "Сухої Балки" звернулася за захистом в Мін'юст

Заяву до Мін'юсту було подано у зв'язку з подіями на місці проведення акції шахтарями

Генеральний директор Криворізького залізорудного комбінату ПАТ "Євраз Суха Балка" Віталій Баш вимагає від відділу примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України зобов'язати Державну службу геології та надр України виконати рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, продовживши і видавши підприємству спецдозволи на видобування руди в шахтах імені Фрунзе і "Ювілейна". Про це повідомляють "Українські новини".

Як наголошується, заяву було подано у зв'язку з подіями на місці проведення шахтарями з Кривого Рогу акції з вимогою до Держгеонадр продовжити і видати "Сухій Балці" ліцензії на видобуток руди.

"Ми зараз маємо повне право на примусове виконання судового рішення", - наголосив директор з правових питань ПАТ "Євраз Суха Балка" Дмитро Присяжнюк.

Він зазначив також, що умисне невиконання судового рішення є злочином згідно зі статтею 382 Кримінального Кодексу України.

"Закон говорить, що за невиконання службовою особою судового рішення, що спричиняє обмеження прав і свобод громадян, а також завдає шкоди юридичним особам, таке посадове лице карається позбавленням волі строком до 5 років, а також права займати керівні посади на державній службі протягом 3 років", - констатував Дмитро Присяжнюк.

Конфлікт між підприємством і Держгеонадрами почався більше року тому. В серпні 2016 року закінчився термін ліцензій ПАТ "Євраз Суха Балка" на видобуток руди. Компанія звернулася в Держгеонадра. Проте, за даними ЗМІ, протягом 60 днів, відведених для переоформлення документів, відомство "не діяло".

19 вересня понад 200 робітників "Сухої балки" почали під стінами Держгеонадр пікет, а 21 вересня в 11.00, за даними "Українських новин", акцію протесту гірників почали розганяти силовики.