ua en ru

Директорів "Укрспирту" та "ДПЗКУ" оберуть у вересні, - МінАП

Директорів "Укрспирту" та "ДПЗКУ" оберуть у вересні, - МінАП Фото: МінАП

На посади директорів "Укрспирт" та "ДПЗКУ" претендують приблизно 30 осіб на місце

Переможців конкурсів на посади директорів ДП "Укрспирт" та ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" ("ДПЗКУ") буде оголошена на початку вересня 2015 р. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України з посиланням на начальника відділу кадрового забезпечення АПК та оформлення нагород Мінагрополітики Ірину Гнутову.

"25 липня був останній день приймання документів на посади директорів ДП "Укрспирт", ПАТ "ДПЗКУ" та ще на 34 державних підприємств. Після цього конкурсанти мають готувати конкурсні пропозиції та захищати їх перед комісією. На "Укрспирт" та "ДПЗКУ" претендують приблизно 30 осіб на місце. На початку вересня плануємо обрати переможців конкурсів ДП "Укрспирт" та ПАТ "ДПЗКУ", - повідомила вона.

Як повідомляється, кандидат на посаду керівника підприємства повинен мати успішний та антикризовий досвід управління підприємствами.

"Претендент повинен мати позитивну репутацію на ринку, а також стратегічне бачення, яке співпадає з баченням міністерства щодо розвитку підприємства", - зауважила Гнутова.

"Для нового керівника держава пропонує не дуже високу заробітну плату. Тому, перш за все, на посаді керівника мають бути успішні люди, які спроможні управляти великими компаніями. Вони повинні збільшувати ринкову вартість підприємства та підготовити підприємство до приватизації. На привабливі підприємства претендують десятки кандидатів. Наразі ми провели 73 конкурси, обрали 29 переможців, з якими триває процес укладання контрактів", - повідомила Гнутова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрспирт" збільшив фінансові результати на 175%.