ua en ru

Директор ЦРУ попередив про небезпеку російських кібератак

Директор ЦРУ попередив про небезпеку російських кібератак Фото: Джон Бреннон вважає, що США повинні бути насторожі щодо РФ

Джон Бреннон назвав "агресивними" методи збору інформації російських спецслужб

Сполучені Штати Америки повинні бути "насторожі" щодо президента Росії Володимира Путіна і його намірів, пов'язаних з виборами президента США у листопаді. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Джон Бреннан в інтерв'ю телеканалу CBS.

"Я вважаю, що ми повинні бути надзвичайно уважні до того, що стосується можливих спроб Росії збирати інформацію в кіберпросторі. Важливо і те, що вони збираються робити з цією інформацією", - сказав Бреннан.

При цьому глава ЦРУ не став прямо звинувачувати Росію в недавніх втручаннях в комп'ютерні системи Демократичної партії США.

Він не відповів на запитання, чи Росія намагається впливати на вибори президента у США, проте підтвердив, що ЦРУ розслідує злам електронної пошти національного комітету Демократичної партії, в причетності до якого звинувачують спецслужби РФ.

Бреннон також назвав методи збору інформації, використовувані російськими спецслужбами, агресивними.

Нагадаємо, раніше директор національної розвідки США Джеймс Клеппер звинуватив Російську Федерацію в систематичних хакерських атаках не тільки на державні системи, але і приватні.