ua en ru

Директор розвідки США прогнозує продовження агресії РФ проти України і НАТО

Директор розвідки США прогнозує продовження агресії РФ проти України і НАТО Фото: Джеймс Клеппер застеріг Україну і НАТО щодо Росії

На думку Джеймса Клеппера, Росія й надалі зберігатиме присутність на сході України

Росія продовжить свою агресивну політику проти України й Північно-Атлантичного альянсу (НАТО). Такий прогноз зробив директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер на слуханні в комітеті Палати представників у справах розвідки, передає "Радіо Свобода".

На його думку, Росія й надалі зберігатиме присутність на сході України.

"Ясно, що Росія хоче зберегти вплив у такому традиційному регіоні "великої Росії", як Україна… Гадаю, нинішня напівпатова ситуація триватиме", - зазначив Клеппер.

Він також додав, що не бачить можливості зміни агресивної позиції Росії щодо країн-членів НАТО у зв’язку з планами обраного президента США Дональда Трампа поліпшити відносини Вашингтона й Москви.

Щодо Сирії, він вважає, що нещодавнє прибуття до Середземного моря неподалік сирійського берега єдиного російського авіаносного корабля є свідченням того, що "Росія там залишиться".

Зазначимо, раныше стало відомо, що директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер подав прохання про відставку.

Нагадаємо, чинний президент США Барак Обама закликав новообраного президент Дональда Трампа проявляти жорсткість щодо Російської Федерації, якщо та порушуватиме міжнародні норми.