ua en ru

Директор "Укрмедпроектбуду": будівництво нового корпусу "Охматдит" фінансується прозоро

Державне підприємство "Укрмедпроектбуд", яке виступає замовником будівництва нового корпусу НДСЛ "ОХМАТДИТ", готове звітувати за кожну копійку виділених бюджетних коштів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Таким чином директор ДП Ірина Коваль прокоментувала інформацію щодо повернення боргів ТОВ "Укрпрофмед" - колишньому генпідряднику будівництва нового корпусу "ОХМАТДИТ".

"Розуміючи, що проект знаходиться під мікроскопом, як державне підприємство ми пішли на безпрецедентну відкритість для громадських організацій. Всі грошові потоки потрійно перевіряються. Технічний нагляд, окрім досвідчених спеціалістів ДП, здійснює також міжнародна інжинірингова компанія "Дельта", яка залучена з метою незалежного супровідного контролю", - сказала Ірина Коваль.

Вона також зазначила, що компанія "Укрпрофмед" є автором проекту нового корпусу та була генеральним підрядником будівництва. За її словами, кредиторська заборгованість перед ТОВ "Укрпрофмед" виникла у 2011-2014 роках і підтверджена ревізіями Державної фінансової інспекції в м. Києві (акт № 1330/1952 від 23.05.14), контрактами з ПАТ "Київенерго", охоронними організаціями (охорона будівельного майданчика за 2 роки), постачальниками будівельних матеріалів та субпідрядними організаціями.

Оплату кредиторської заборгованості ДП "Укрмедпроектбуд" перед ТОВ "Укрпрофмед" провела Державна казначейська служба 24 грудня 2015 року. Перерахування коштів здійснювалося на підставі Порядку використання коштів, Паспорта бюджетної програми (спільний наказ МОЗ України та Мінфіну від 17.07.2015 р. № 442/650) та листа Мінфіну від 24.12.2015 № 31-05220-10/5-5/39133). Згідно з цими документами, розподіл бюджетних коштів здійснюється з урахуванням необхідності виконання бюджетних зобов'язань минулих років.

За словами директора держпідприємства, погашення заборгованості перед ТОВ "Укрпрофмед" в повній мірі відповідає меті, завданням, напрямам використання та іншим характеристикам бюджетної програми.

Ірина Коваль також зазначила, що зобов'язань із непогашення підтверджених боргів ДП на себе не брало, адже за підприємствами стоять прості робітники та іх сім'ї. Не відповідає дійсності й інформація про причетність ТОВ до родини колишнього президента України.

"На відміну від "незалежних" контролерів, які можуть говорити що завгодно, я за свої вчинки несу відповідальність - адміністративну і кримінальну. Відповідально заявляю - кошти використовуються за призначенням. А гучні заяви в ЗМІ - це піар та емоції" - наголосила директор ДП.

Ірина Коваль також нагадала, що восени 2015 року ДП "Укрмедпроектбуд" провело відкритий конкурс на визначення нового генерального підрядника з продовження будівництва лікарні. Ним стала компанія ТОВ "Альтіс-Контракшн". Через організацію конкурентного прозорого конкурсу вдалося досягти економії бюджетних коштів у розмірі близько 90 млн грн і тільки після цього виконавці робіт підняли питання по оплаті виконаних та неоплачених робіт за минулі роки.