ua en ru

Директор Facebook Шеріл Сандберг продала пакет акцій компанії на 91 млн дол

Головний операційний директор компанії Facebook Шеріл Сандберг продала свій пакет акцій соціальної мережі. Корпорація Марка Цукерберга придбала папери на загальну суму 91 млн дол.

Головний операційний директор компанії Facebook Шеріл Сандберг продала свій пакет акцій соціальної мережі. Корпорація Марка Цукерберга придбала папери на загальну суму 91 млн дол., передає Associated Press.

Угода була реалізована в рамках заздалегідь узгодженого плану, розробленого ще в 2012 р. Продаж акцій відбувся через тиждень після того, як котирування компанії подолали позначку в 38 дол. вперше після розміщення паперів Facebook на фондовій біржі в травні 2012 р.

Згідно з фінансовою звітністю, поданою 9 серпня 2013 р., Сандберг продала свої акції компанії 7 серпня 2013 р. за ціною від 37,79 до 38,93 дол. за одну акцію.

Це вже не перший продаж акцій Сандберг. У листопаді минулого року вона продала близько 353 тис. акцій за 7,44 млн дол. Також тоді головний бухгалтер Девід Спіллан і головний юрист Теодор Улліот продали 150 і 256 тис. паперів.

Соціальна мережа вийшла на біржу навесні минулого року. Facebook Inc. розмістила свої акції за 38 дол. за штуку, а на біржі NASDAQ у перший день торгів вони продавалися по 42-45 дол. Проте незабаром котирування почали падати, і вже до кінця торгової сесії 22 травня 2012 р. за одну акцію Facebook давали лише 31 дол. Після цього стало відомо, що великі інвестори почали позбуватися від своїх акцій.

Так, директор компанії Facebook Пітер Тіль в серпні минулого року продав досить велику частку: ні багато ні мало понад 20 млн акцій загальною вартістю близько 1 млрд дол. Причому угода пройшла за ціною, близькою до 20 дол. і нижче. Поспішно позбувшись акцій Facebook Пітер Тіль втратив майже 1 млрд дол.

Соціальна мережа Facebook була створена Марком Цукербергом в 2004 р. Це одна з найбільш популярних соцмереж у світі. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Менло-Парк в Каліфорнії. На початку жовтня 2012 р. кількість користувачів соцмережі Facebook перевалила за 1 млрд.